Winterstalling

De stalling bij Maatschap Enthoven is een vorstvrije winterstalling. De schuren waar de boten zijn opgeslagen zijn allemaal geïsoleerd. De boot wordt aan de kade bij de ringvaart uit het water gehesen door middel van een heftruck en beneden afgespoten met een hogedrukreiniger. De boten worden uitgezet op het erf waarna de onderhoudsdealer onderhoud pleegt zowaar nodig. Later zal de boot naar binnen gaan in één van de schuren en zijn winterslaap houden.

Doordat Maatschap Enthoven jarenlange ervaring heeft met het stallen van boten ligt uw boot altijd veilig opgeslagen. Prijzen voor de stalling zijn op aanvraag en voor het onderhoud kunt u terecht bij Assendelft Scheepstechniek.

Uw boot veilig en vorstvrij stallen door jarenlange ervaring

Hoe het begon

In 2000 werd het bedrijf benaderd door Gary Broekman die sloependealer was in Rijpwetering. Deze meneer was gestart met de verkoop van de Maril sloep uit Friesland. Om zijn verkopen in die tijd te doen slagen kocht Gary de boten op en werden deze in de schuren van Maatschap Enthoven tijdelijk opgeslagen. Later toen er veel van deze boten verkocht waren werd de overstap gemaakt naar de stalling voor de winterperiode. Begin 2001 is het bedrijf begonnen met het stallen van de boten, toen der tijd waren dit ongeveer 30 sloepen. Later heeft meneer Broekman het stokje overgedragen aan Nico Assendelft, waar tot op heden nog steeds mee wordt samengewerkt. Door de jaren heen is de stalling toegenomen tot ruim 100 sloepen. Met vele jaren ervaring in het stallen van de sloepen heeft Maatschap Enthoven een goede neventak van de akkerbouw weten op te bouwen. Schuren die normaal in de winterperiode leeg staan worden nu optimaal gebruikt door deze activiteiten.

Contact